EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA I FOTOGRAFÍES!!

Hola tothom!!🙋

Benvinguts i benvingudes a una altra entrada d'aquest viatge per quart de Magisteri Infantil a l''Uji 🚀!!!

Elaboració pròpia. 

L'entrada d'avui està dedicada a l'interessantísim món de la fotografia i el seu ús a les escoles. Actualment, tenim la sort de poder capatr qualsevol moment amb una càera de fotos o amb el nostre propi teléfon o ordinador. Però sabem tot sobre el que açò implica? Doncs, no vos preocupeu al llarg d'aquesta entrada ho descobrirem😊📷!! 3,2,1...... Comencemmm!!!

Foto de Conor Luddy en Unsplash

En primer lloc, m'agradaria aprofundir en el món de la protecció de dades de menos a Internet. Quant de nosaltres publiquem fotografíes dels nostres germans, cosins, fills o amics, entre altres, menors a les nostres xarxes socials? No us asusteu, és clar que no o fem amb una intenció dolenta, però hem de tenir cura, ja que no sabem qui hi ha darrere de cada usuari i més quan es tracta de menors. 

No obstant aixó, hi ha una sèrie de pautes que ens ajuden a compartir imatges de menors de una manera més segura. 

En primer lloc, a les escoles les famílies han de signar un document que autoritza a les docents a fotografiar als seus fills. En cas contrari, és un greu delicte que podría suposar la pèrdua del lloc de treball. D’altra banda, no soles hem de tenir cura a l’escola, si no també a les zones públiques, ja que a l’hora de fotografiar a un/a menor hem d’intentar no donar cap pista de la localització d’aquest, no mostrar la matrícula del vehicle en el que es desplacen, ni l'escola a la que estudien. També és convenient evitar donar pistes sobre les activitats extraescolars i l’horari a les que assisteixen els/les menors. 

Foto de Romain Dancre en Unsplash

Per acabar amb aquest tema m'agradaria comentar-vos els riscos que tenim també els adults a Internet, respecte al contingut que publiquem a les xarxes socials. Heu de saber ques està completament prohibit publicar una imatge amb altres persones sense el seu consentiment. A més, volia fer-vos una pregunta: 

Què és el primer que feu quan vos diuen el nom de una persona? Doncs, no sé vosaltres però jo “stalkear” les seves xarxes social. Per tant hem de tindre molta cura d'allò que pugem perquè pot ser que a l’hora de buscar feina, aquella persona que ens vol contratar fage el mateix i es puga crear un fals perjudici de nosaltres. 

Foto de Solen Feyissa en Unsplash

En segon lloc, com he mencionat anteriorment la fotografia és una eina que utilitzem actualment per a comunicar-nos, expressar-nos i captar tots aquells moments importants de la nostra vida. A més, ja que les imatges les anem a tindre guardades per a sempre hem d’intentar millorar-les i convertir-les en unes de qualitat, fent-les així més especials. Els punts per millorar les teues imatges són els següents: 

  • Identificar el centre d'Interés. 

  • Donar-te suport en les línies.

  • Jugar amb la direcció. 

  • Els colors. 

  • La regla dels terços. 

  • Treballar les dimensions. 

  • Corbes en S. 

  • Emplenar l'enquadrament. 

  • Treballar el flux. 

  • Els elements repetits. 

  • Interés per un grup de tres. 

  • L'espai negatiu. 

  • Emmarcat natural.

He de confersar-vos, que no sóc molt fan de la fotografía, no obstant m’agrada capturar els moments per tal de transformar-los en records. Les aplicacions que més utilitze són, l'Instagram i el twitter per a compartir les fotos, Google photos per a almatzenar-les i actualment Flicker i Unsplash per a triar aquelles fotos amb llicència lliure. 


Com a futura docent considere de vital importància l’adaptació de tota la comunitat educativa amb l’àmbit fotogràfic, ja que podem realitzar infinites activitats amb el nostre alumnat. No obstant, pense que l’alumnat d’Infantil és molt petit per a començar amb les fotos, però amb el de primaria podem exprimir al màxim aquesta ferramenta. Un exemple podria ser una Gimcana fotogràfica, on l’alumnat ha de buscar diferents objectes per l’escola i fotografiar-los, amb l’objectiu d’aconseguir quantes més imatges millor i de correcta qualitat, per tal de treballar tot el parlat a aquesta entrada.



Per últim m'agradaria compartir amb vosaltres una práctica de fotografia, a continuació, us mostrare 5 imatges del meu dia a dia on he utilitzat moltes de les técniques que he mencionat antes per tal de crear imatges de qualitat. Aquestes técniques són, identificar el centre d'Interés, enmarcat natural, treballar les dimensions i emplenar l'enquadrament.

"Ordenador" by Neus Torner



"Atardecer" by Neus Torner

Abans d'anar-me'n volia contar-vos la meua experiència respecte aquesta entrada. Tot i que cada volta tenim més informació sobre l'internet, és un món molt ampli i encara desconegut en alguns aspectes. Per tant hem d'anar en molta cura d'allò que publiquem i fem. Espere que hagueu aprés tant com jo sobre la privacitat i protecció de dades i la fotografia.

Ara sí, un beset molt fort 😘!! Espere que us agrade!! I ens veiem en la propera parada d'aquest viatge!! ✈🙋





Comentaris